Vi är

 MÖRBYLÅNGA AFTER BEACH

Det har pratats länge om vad man skulle kunna göra för att liva upp Mörbylånga hamn. Men ibland hamnar saker och ting i processer där det tar tid att komma till nya beslut.

Vad händer om man tittar sig runtomkring på vad som redan finns och utnyttjar det här och nu?

Vi är en trio bestående av Johan Petersson (känd från bl a Café Bärs, sommarboende i Mörbylånga), Helene Bergman (Mörbylångaprofil, driver Mörbylånga marina mässhallar bla) och Magnus och Nobbe (driver Ölandschoklad) som kommit fram till att den något ruffa miljö som ligger i direkt anslutning till badbryggorna i norra delen av hamnen faktisk är perfekt för en after beach.

Med hjälp av Ölandschoklads erfarenhet att driva servering i Färjestadens hamn serverar vi enkel och god mat som går att äta utan bestick samtidigt som kvalité och smakupplevelse är i fokus. Basen blir restaurangens berömda och omtyckta variant av pizza flankerat av andra rätter som är lätta att äta mellan bad och hemgång i den ljumma sommarkvällen. Vi har många kranar som kan leverera kall öl, vin till dom som föredrar det och såklart även alkoholfria alternativ.

Kanske stannar gästerna bara en kort stund för att ta del av stämningen eller så äter man sig mätt och stannar till stängning.

Här jobbar vi rustikt, öppet och jäkligt välkomnande. Här får du sitta med halvblöta badbyxor såväl som nypressade linnebyxor. 


Det är människorna, gästerna själva, och stämningen som är den största behållningen. Tillsammans med god mat och dryck blir det fan rätt schysst asså!ÖLANDSCHOKLAD

Café med fullständiga rättigheter


Vi jobbar för fullt med att etablera en after beach i Mörbylånga hamn men finns redan nu i Färjestaden.

Det som började som en chokladbutik med litet café har idag vuxit till en "Trattoria". Eller en enklare restaurang om man hellre vill säga det. Kundernas önskemål och vår tro på att hög kvalitet ska genomsyra det vi gör har skapat en lite oas för livsnjutare. Hos oss kan ni njuta av italienska delikatesser i form av chark/ostar eller Scrocchiarella, vilket påminner om pizza men bygger på ett surdegsbröd som är mycket luftigare och krispigare. Vi har chokladfabrik och fik på industrigatan 2 samt Café och butik i Färjestadens hamn.

www.olandschoklad.se

Johan Petersson

Är som man brukar säga "känd från TV" sedan tidigt 90-tal med t ex Hem till Midgård, Dr Mugg, Partaj, Café Bärs och Helt Perfekt på sitt CV. Är sedan ett antal år sommarboende i Mörbylånga och ser fram emot en after beach på gångavstånd där han kan ta en bira och "gaffla med polarna".

Mörbylånga Marina Mässhallar

Helene Bergman är en känd företagarprofil i Mörbylånga som bla driver Mörbylånga Marina Mässhallar. Här går det att abonnera stora ytor för mässor, evenemang såväl som privata fester.

Kontakt

Mob: 070-7579703

bergmanshelene@gmail.com